آموزش طرز تهیه قیمه ریزه
بی بی پز : قیمه ریزه یکی از غذاهای محلی پر طرفدار اصفهان است که از کوفتههای کوچک گوشت تهیه میشود. گاهی به این خوراک کوفته ، کوفته کله گنجشکی هم گفته میشود.
قیمه ریزه از غذاهایی است که تقریبا همه افراد ، آن را دوست دارند و به سادگی تهیه میشود . مواد قیمه ریزه معمولاً در هر خانهای پیدا میشود و حدود یک ربع تا بیست دقیقه زمان میبرد تا آماده شود و یک ساعت نیاز دارد تا کاملا جا بیفتد و آماده سرو شود .
مواد لازم برای تهیه قیمه ریزه
گوشت چرخ کرده 200 گرم
روغن سرخ کردنی 1 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد متوسط
سیب زمینی 1 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آب 1 و 1/2 پیمانه
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
سبزی معطر خشک 2-3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
روش پخت قیمه ریزه
پیاز را بشویید و پوست بکنید و از وسط نصف کنید.
نصف پیاز را رنده کنید و در کاسهای بریزید و با گوشت چرخکرده مخلوط نمایید .
سبزی خشک، آرد نخودچی، نمک، فلفل و ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب با هم مخلوط نمایید.
مواد را به صورت کوفتههای کوچک شکل بدهید و کنار بگذارید.
نصف دیگر پیاز را خرد کنید .
یک قابلمه کوچک را روی شعله متوسط قرار دهید تا داغ شود و کمی روغن کف آن بریزید .
وقتی روغن داغ شد پیاز خرد شده را داخل آن بریزید .
نصف قاشق چایخوری از زردچوبه را روی پیاز بریزید و آن را دو تا سه دقیقه تفت بدهید.
سیب زمینی را پوست بکنید و خرد کنید (نه خیلی ریز و نه خیلی درشت) و سیب زمینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و یک تا دو دقیقه دیگر تفت بدهید .
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی دیگر به تفت دادن ادامه دهید .
یک و نیم پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا جوش بیاید .
وقتی آب جوش آمد کوفتهها را داخل آن بریزید و شعله زیر قابلمه را کم کنید .
درب قابلمه را مجدداً ببندید و بگذارید حدود یک ساعت روی شعله ملایم بماند تا جا بیفتد .
خوراک قیمه ریزه را همراه با نان و سبزیجات تازه سرو کنید.
نکته
در دستوری که اینجا توضیح میدهیم سیب زمینی هم استفاده شده ولی میتوانید قیمه ریزه را بدون سیب زمینی هم تهیه کنید.
این غذا میتواند به عنوان خورشت نیز روی برنج سرو شود .
نوش جان