آموزش طرز تهیه مافین پنیر و جعفری
بی بی پز : این مافین های پنیر و جعفری لذیذ ، اغلب مورد توجه کودکان و بزرگسالان است و می توان از مافین پنیر و جعفری به عنوان غذایی کامل و در وعده های صبحانه ، نهار و شام یا به عنوان میان وعده و یا خوراکی ، برای مسافرت و پیک نیک استفاده کرد . ارزش غذایی بالا و زمان اندک برای پخت مافین پنیر و جعفری ، امتیازی بزرگ برای مصارف گوناگون از این مافین های پنیری است. در ادامه با مواد مورد نیاز و طرز تهیه این مافین های پنیر و جعفری سالم و لذیذ ، آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه مافین پنیر و جعفری:
آرد یک فنجان
نمک نصف قاشق چای خورى
تخم مرغ یک عدد
شیر یک و یک دوم فنجان
پنیر پارمسان یک چهارم فنجان
جعفرى دو قاشق غذاخورى ریز خرد شده
روغن دو قاشق غذاخورى
روش تهیه مافین پنیر و جعفری
* در کاسه ای ، آرد و نمک را ریخته و با هم مخلوط کنید.
* در ظرفی جداگانه ، تخم مرغ و شیر را با هم خوب ترکیب کنید.
* ترکیب تخم مرغ و شیر را به کاسه آرد و نمک اضافه کنید و با همزن دستی یا برقی ، خوب مواد را با هم ترکیب کنید . ( باید مواد مافین پنیر و جعفری کاملا یکدست باشند .)
* این کاسه را که حاوی ترکیب آرد ، نمک ، تخم مرغ و شیر است را با یک دستمال پوشانده و در دمای اتاق ، به مدت 30 دقیقه ، برای تهیه مافین پنیر و جعفری استراحت دهید.
* پس از 30 دقیقه ، جعفری و پنیر را اضافه و خوب با مواد داخل کاسه ترکیب کنید.
* فر را با دماى ٢٠٠ درجه سانتیگراد روشن کرده و سپس سینی مخصوص مافین ( سینی 6 یا 12 عددی مافین ) را با قلم ، به خوبی روغن بمالید و بدون مواد و خالی ، به مدت 5 تا 7 دقیقه در فر قرار میدهیم. ( نیازی به گرم کردن فر از قبل نیست. )
* پس از داغ شدن سینی مافین ، مواد مافین پنیر و جعفری را داخل سینی مافین ( داخل هر کدام از جای مافین های 12 یا 6 تایی سینی ) ریخته و به مدت 15 تا 20 دقیقه ، برای مافین پنیر و جعفری ،داخل فر قرار می دهیم.
* هنگامی که مافین های پنیر و جعفری ، به رنگ طلایی تغییر رنگ دادند ، مافین پنیر و جعفری شما آماده است.
ارزش غذایی و فواید جعفری :
جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین B12، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی و مس. همچنین برگ جعفری حاوی کربوهیدرات، چربی و پروتئین می باشد.به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است. طبع جعفری گرم و خشك است. ویتامین ها (A، C، K، فولات و نیاسین)، مواد معدنی و آنتی اکسیدان موجود در جعفری در تقویت ایمنی بدن نقش به سزایی دارند. ویتامین A به طور مستقیم بر روی لنفوسیت ها یا سلول های سفید خون تاثیر می گذارد و عملکرد آن ها را افزایش می دهد. کلروفیل موجود در جعفری، دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است. مطالعات نشان داده اند که جعفری دارای خواص آنتی اکسیدانی و خواص ضد باکتری است و منبع خوبی برای استفاده از آن به عنوان داروهای خانگی می باشد.
جعفری برای این موارد مفید است:
# کمک به کاهش وزن
# کمک به درمان بیماریهای گوارشی : مقوی معده، هضمکننده غذا، بادشکن و صفرابر است.
# خواص قوی آنتی اکسیدانی
# از بروز سکته های قلبی و مغزی پیشگیری میکند و آنها را به نحو چشمگیری کاهش میدهد
# دارای خواص ضد سرطان
# از بروز پوکی استخوان پیشگیری میکند
# مدر و پیشگیری کننده از سنگ کلیه و مجاری ادراری
# کاهش و رفع اختلالات شایع قاعدگی
# پیشگیری و حفاظت در برابر آرتریت روماتوئید
# کمک به زیبایی و حفظ شادابی پوست : لک و جوش صورت را کاهش داده و با استفاده طولانی ، آن ها را کاملا از بین می برد و همچنین پوست را شفاف میکند.
# پیشگیری از بوی بد دهان : با جویدن روزانه برگهای جعفری و بیرون انداختن آنها و خوردن یک عدد سیب پس از آن
# کاهش دهنده تب
# درمان و رفع بیماریهای ریوی
# پیشگیری و درمان پروستات
# درمان گزیدگی زنبور
# پیشگیری و درمان گواتر
# درمان سرخک
# درمان آسم
# کمک به بلند شدن قد کودکان و افراد در سنین قبل از 25 سالگی
# درمان بیماریهای کبد و طحال
# درمان کم خونی : موجب افزایش جذب آهن مواد غذایی ، توسط خون می شود
# درمان شب کوری و ضعف بینایی
# تقویت اعصاب با خوردن ساقه جعفری
نکات طلایی و مهم در زمینه استفاده از سبزی جعفری
# جعفری را در پایان پخت به غذا اضافه کنید تا خواص آن از بین نرود.
# در دوران بارداری و شیر دهی ، به مقدار کم از جعفری استفاده کنید زیرا موجب انقباضات رحمی شده و در هر مرحله ای از # بارداری خطر ناک است.
# در برخی افراد ، احتمال حساس شدن پوست در برابر نور آفتاب را موجب می شود که بهتر است حتما از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید و اگر موجب خارش و سوزش پوست ( براثر استفاده بیش از اندازه جعفری ) شدید ، برای مدتی ، از این سبزی استفاده نکنید.
# افراط و زیاده روی در استفاده بیش از حد از جعفری ، موجب کند شدن جریان خون و همچنین تحریک اعصاب می شود که بسیار مضر خواهد بود.