آموزش طرز تهیه آش دوغ
بی بی پز : آش ، در هر منطقه و استانی ، به روش های مختلفی طبخ می شود و برخی ادویه ها و مخلفات در مناطقی ، بیشتر و در مناطقی کمتر استفاده می شود که این مساله ، به سبک زندگی و ذائقه افراد در مناطق مختلف ، بستگی دارد. آش دوغ هم که تصور می شود مختص شهر اردبیل است ، در سایر مناطق هم طبخ می گردد و حتی از قدیم الایام هم در این مناطق طبخ و سرو می شده است . در ادامه با نحوه تهیه آش دوغ به سبک شیرازی آشنا شوید.
مواد لازم برای آش دوغ به سبک شیرازی
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
برنج دو لیوان
لپه یک لیوان
شوید و نعنا خشک
دوغ
پیاز
نمک و زردچوبه و روغن به مقدار کم.
روش تهیه آش دوغ به سبک شیرازی
گوشت را با کمی زردچوبه و نمک و پیاز روی اجاق قرار می دهیم و هنگامی که نیم پز شد ، لپه را روی آن میریزیم .
برنج و شوید را جدا پخته و کنار می گذاریم.
به برنج در حال پخت کمکم آب اضافه میکنیم ، تا دانههای برنج کاملاً نرم شوند .
لپه و گوشت را به برنج پخته اضافه می کنیم و دوغ را روی آنها میریزیم و اجازه می دهیم تا کاملاً پخته شده و قوام بیاید .
حالا آش را در ظرف مناسب ریخته و سرو می کنیم .
نکته
میتوان بنا بر ذائقه ، مقداری فلفل هم اضافه کرد .
کوفته های ریز ، آش را خوشمزه تر می کنند .
برای تزئین ، مقداری پیاز سرخ شده و نعناع و سیر ، ترکیبی زیبا می دهند.
نوش جان