آموزش طرز تهیه آش شلغم برای فصول سرد
بی بی پز : آش شلغم ، غذای محلی استان خراسان جنوبی است که البته در بسیار از نقاط کشور ، به گونه های متفاوتی نیز طبخ می شود . این غذا ، ویژه روزهای پائیزی و زمستان است و در فصول سرد سال ، لذت بخش است . این آش خوشمزه ، با مقادیر ذکر شده برای مواد ، برای 10 الی 12 نفر است .
مواد لازم برای تهیه آش شلغم
شلغم ۱۵۰۰ گرم
برنج ۲۰۰ گرم
پیاز داغ ۳ قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
لپه ۷۵ گرم
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
روغن ۱۵۰ گرم
فلفل قدری
نمک قدری
نعناع داغ
طرز تهیه آش شلغم
در صورتیکه گوشت چرخ شده باشد با کمی نمک و یک عدد پیاز رنده کرده مخلوط میکنیم و کوفته ریزه درست میکنیم و در کمی روغن سرخ می نمائیم در صورتیکه گوشت مغز ران باشد آنرا بشکل قیمه خرد کرده با پیاز سرخ کرده تفت میدهیم.
مقداری آب میریزیم عدس را نیز اضافه میکنیم و میگذاریم با حرارت ملایم گوشت و عدس بپزد ( در صورتیکه کوفته ریزه تهیه کرده باشیم مدت طبخ آن کوتاهتر خواهد بود ).
شلغم را پوست میکنیم و خرد میکنیم داخل گوشت میریزیم .
برنج را نیز می شوئیم و با زرد چوبه و نمک و فلفل به گوشت اضافه می نمائیم و حرارت را ملایم میکنیم و گاهی آش را بهم میزنیم تا تمام مواد آش پخته شود و کاملاً جا بیافتد .
موقع سرو ، کمی نعناع داغ نیز روی آن میدهیم .
نوش جان