آش شلغم خوشمزه
سرزمین آریایی : آش شلغم ، در فصول سرد سال ، بسیار دلچسب است و با خواص دارویی فراوان شلغم ، می تواند برای درمان و بهبود بیماریهای فصول سرد سال ، تهیه شود . این دستور غذا ، برای 10 الی 12 نفر است .
برای تهیه آش شلغم چی لازم داریم
شلغم ۱۵۰۰ گرم
برنج ۲۰۰ گرم
پیاز داغ ۳ قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
لپه ۷۵ گرم
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
روغن ۱۵۰ گرم
فلفل قدری
نمک قدری
نعناع داغ
چطوری آش شلغم بپزیم
اگر گوشت چرخ شده باشد با اندکی نمک و یک عدد پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و کوفته های ریز درست میکنیم و در کمی روغن تفت می دهیم . اگر گوشت مغز ران باشد ، بشکل قیمه ای خرد کرده با پیاز تفت میدهیم.
مقداری آب میریزیم عدس را هم اضافه میکنیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم گوشت و عدس بپزد ( اگر از گوشت چرخ کرده استفاده کردید ، زمان کمتری برای پخت نیاز است ).
پوست شلغم را میکنیم و خرد میکنیم و با گوشت مخلوط میکنیم .
برنج را شسته و با زرد چوبه و نمک و فلفل به گوشت و سایر مواد اضافه می کنیم و حرارت را ملایم می کنیم و گاهی آش را بهم میزنیم تا تمام مواد آش پخته شود و کاملاً جا بیافتد .
هنگام سرو ، کمی نعناع داغ روی آش شلغم می ریزیم .
نوش جان