دانلود رایگان سریال دل

Download Rhino Series

آموزش تمیز و براق کردن ظروف مسی

در تاریخ : 99.03.18

سرزمین آریایی : ظروف پخت غذا ، نقش مهمی در سلامت بدن و افراد را ایفا میکند . صرفنظر از جنس ظروف مورد استفاده برای طبخ غذا ها ، یکی از مهم ترین اصولی که میبایست حتما ، در تمام انواع ظروف و قابلمه و تاوه ها در نظر گرفته شود ، تمیز بودن آن ها برای استفاده بعدی است . اگر حتی ظرف شما گرانترین و مرغوب ترین ظروف باشد ، اگر خوب شسته و تمیز نشود ، نه تنها مفید نخواهد بود ، بلکه موجب بروز بیماریهای گوناگون ، بخصوص در زمینه گوارش خواهد شد . بنابراین ، اولین و مهم ترین اصل در طبخ و پخت غذا و سلامتی ، تمیزی ظروف و قابلمه ها و تاوه ها و ... در هنگام استفاده و پخت غذا می باشد. در این میان ، ظروف مسی ، با خواص و ویژگیهای مفید خود ، یکی از بهترین ظروف ، برای طبخ انواع غذا ها می باشد. ولی هنگامی که به خوبی شسته و تمیز نشوند ، میتوانند بسیار زیان آور باشند. معمولا افرادی که از ظروف مسی و قابلمه های مسی و تاوه های مسی ، برای طبخ و آماده سازی غذا ، استفاده میکنند ، اغلب از دشوار بودن تمیز کردن ظروف مسی ، گله مند هستند. در ادامه ، برخی راهکار های بسیار مفید و کاربردی را ذکر کرده ایم که در زمینه تمیز کردن قابلمه های مسی و تاوه های مسی و به طور کلی ظروف مسی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

 

آموزش سفید و براق کردن ظروف مسی

 

 سفید و براق کردن ظروف مسی با سرکه و نمک طعام 

روش اول : مقداری سرکه و نمک را به اندازه مساوی ، با هم ترکیب کنید و پارچه ای را به این محلول آغشته نمایید و قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی را خوب با این پارچه بسائید. با آب گرم ، ظرف مسی را آب کشی نمایید . سپس ظرف مسی را خشک کنید و از براق بودن آن ، لذت ببرید .

 

روش دوم : در یک قابلمه ، یک قاشق غذاخوری نمک و یک فنجان سرکه را با هم ترکیب و اجازه دهید تا بجوشد . هیچ آبی به داخل قابلمه نریزید و برای تمیز کردن ظروف بزرگتر ، از قابلمه بزرگتر و سرکه و نمک بیشتر ، استفاده کنید. سپس قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی را داخل قابلمه فرو برده و بغلتانید و میتوانید از یک کاسه یا لیوان دسته دار ، برای ریختن محلول جوشانده شده ، روی سطوح مسی ، استفاده نمایید . وقتی سرد شد ، با پودر صابون ، یا صابون های جامد ، خوب ظرف مسی را بشویید و آب کشی کنید.

 

سفید و براق کردن ظروف مسی با استفاده از لیمو ترش تازه


لیموی ترش تازه را دونیم کنید . هر تکه را تا جایی که امکان دارد ، روی سطح ظروف مسی مانند قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی ، خوب بمالید . سپس با آب گرم و پودر صابون یا صابون جامد بشویید و با دستمال خشک کنید.

 سفید و براق کردن ظروف مسی با استفاده از لیمو ترش تازه و نمک

در این روش ، آب لیمو ترش تازه را گرفته و مقداری نمک به آن اضافه کنید . پس از اینکه این محلول را خوب ترکیب کردید ، دستمالی را به محلول آغشته و روی سطح قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی بمالید تا قسمت های سیاه آن سفید و براق شوند. حالا با آب گرم و پودر صابون یا صابون جامد ، قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی را خوب شسته و خشک کنید.

 

 

 

 سفید و براق کردن ظروف مسی با استفاده از سرکه و نمک و آرد گندم 

 

نصف فنجان سرکه را با یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط کنید و آرد گندم را کم کم به محلول اضافه کنید تا خمیری بدست آید و سپس خمیر را روی سطح مورد نظر ، مانند قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی ، پهن کنید و اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه ، به همان حالت بماند. سپس خمیر را برداشته و با پودر صابون و یا صابون جامد ، قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی را خوب بشویید و برق بیندازید.

 

 

 

 سفید و براق کردن ظروف مسی با استفاده از رب گوجه فرنگی و یا سس کچاب

 

مقداری سس کچاب و یا رب گوجه فرنگی را خوب بر روی سطح قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی بمالید و پس از حدود 15 تا 20 دقیقه ، قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی را با پودر صابون یا صابون مایع بشویی و خشک نمایید.

 

 

 

 سفید و براق کردن ظروف مسی با استفاده از اسید سولفوریک

 

این روش ، خطرناک است و فقط برای قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی ، قابل استفاده بوده و سایر ظروف را صدمه می رساند ولی برای ظروف مسی ، بسیار عالی و سریع عمل مینماید. مقداری آب را با اسید سولفوریک ، بر اساس مقداری که روی قوطی اسید سولفوریک نوشته شده ، ترکیب کنید . قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی را داخل محلول غوطه ور نمایید و با یک سیم ظرفشویی ، خوب بسایید. هنگام ترکیب و تهیه این محلول ، حتما از دستکش های جراحی و ایمن استفاده نمایید تا آسیب نبینید. 

اضافه کردن آب به اسید سولفوریک غلیظ ، خطرناک است .  زیرا در اثر حرارت حاصل از واکنش اسید و آب ، آب داغ ممکن است به اطراف پراکنده شود.اسید سولفوریک در گذشته به نام جوهر گوگرد معروف بوده است. بنابراین آن را با آرامی به آب اضافه می‌کنند.

  

 

با این روش ها ، میتوانید قابلمه مسی ، تاوه مسی و ظروف دکوری مسی را تمیز و براق داشته باشید و از استفاده از آنها ، لذت ببرید.

دسته بندی : هنر » خانه داری
بازگشت
تگهای مطلب :
 نظر دهید :
نام شما : *
ایمیل شما : *
نظر شما : *
پرسش :
حرم حضرت معصومه (س) در کدام شهر ایران قرار دارد ؟
پاسخ : *
پست های ویژه