ماکارونی شکلی: ۳ فنجان
لپه پخته: ۲ فنجان
سبزی دلمه ساطوری شده: ۵۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
سرکه در صورت تمایل: به مقدار لازم
زعفران دم شده: به مقدار لازم
شکر در صورت تمایل: به مقدار لازم
نمک و فلفل: کمی
ادویه: کمی
روغن مایع: ۱ فنجان
برگ مو، فلفل دلمه، بادمجان دلمه یا گوجهفرنگی: به مقدار لازم
پیاز نگینی شده: ۲ عدد
طرز تهیه
گوشت چرخ شده را با پیاز و روغن تفت داده و نمک، فلفل و ادویه را به آن اضافه کنید. ماکارونی را در ظرفی بزرگتر از حجمش با کمی نمک و روغن بپزید و بگذارید تا کاملاً مغز پخت شود. سپس آبکش کرده و آب ولرم روی آن بریزید تا نچسبد.
یک ظرف جهت مخلوط کردن تمام مواد در نظر بگیرید و ماکارونی، گوشت تفت داده شده، سبزی و لپه را درون ظرف بریزید و مخلوط کنید و روی تمام مواد زعفران بپاشید. (در صورت تمایل به شیرین یا ترش بودن درون مواد شکر یا سرکه یا هر دو را به یک میزان بریزید.)
مواد آماده شده دلمه را میتوانید درون هر کدام از موارد برگ مو، فلفل دلمه، بادمجان، گوجهفرنگی، کاهو یا کلم بریزید یا بچینید و با طعم ترش یا شیرین یا هر دو طعم استفاده کنید.
با این تفاوت که در برگ مو با سس، آب، روغن و چاشنی مورد نظرتان بپزید. ولی در سایر دلمهها میتوانید با سس آب و رب گوجهفرنگیِ تفت داده شده در روغن و ادویجات (زردچوبه، زعفران، کاری) بپزید.
دلمه را با حرارت کم دم پخت کرده و نوش جان کنید.
نکته:
هیچکدام از موارد یاد شده برای پر کردن را با هم طبخ نکنید.
برای تهیه چاشنی شیرین شکر را دو برابر سرکه و برای چاشنی ترش، سرکه را بعد از گذشت نیمی از زمان پخت دلمهها بریزید تا دلمهها سفت نشوند و دلمه پخته بهتر چاشنی را به خود بگیرد.
برای نرم و لطیف شدن دلمه کمی روغن از حد معمولی بیشتر بریزید.