همه چیز درباره مزاج سرد و تر
سرزمین آریایی : اگر هر انسانی بر طبق طبع و مزاج خویش غذا میل کند، کم تر بیماری به سراغ او خواهد آمد. شناخت طبع بر هر فردی لازم و ضروری است و از طریق آن، می توان بسیاری از مشکلات که معمولاً برای انسان پیش می آید پیشگیری کرد.
در این مطلب به بررسی مزاج سرد و تر و خصوصیات افرادی که دارای این مزاج هستند و همچنین راه های متعادل نمودن و پیشگیری از برخی خصوصیات ثانویه این مزاج می پردازیم.
مزاج سرد و تر ( بلغم)
غذاهای کبابی و سرخ شده خشک برای افراد #بلغمی مناسب است
غذاهای مناسب طبع #بلغم ( سرد و تر)
غذاهای با طبع گرم و خشک برای افراد #بلغمی مناسب است، به شرطی که اصل متعادل سازی با مصلحات، رعایت شود.
گردو غذای گرم و خشک است، ولی برای افراد #بلغمی مصرف گردو را به نسبت پنجاه درصد با پنیر متعادل می کنیم.
آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، با دنبه کم و استخوان زیاد، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و گوجه فرنگی
انواع آش ها و سوپ های ایرانی، با زرد چوبه، فلفل زیاد و ادویه گرم و خشک.
غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.
انواع خورشت های ایرانی با فلفل، زرد چوبه و نمک طبیعی کافی، عسل
میوه های مناسب طبع #بلغم ( سرد و تر)
خرمای خشک، انبه، سیب، به، توت، انجیر، انگور، کشمش، مویز.
سبزیجات مناسب طبع #بلغم( سرد و تر)
انواع سبزی خوردن بجز گشنیز، هویج، کرفس، جوانه گندم.
لبنیات مناسب طبع #بلغم( سرد و تر)
ماست کم مصرف شود و با مصلح
شیر کم مصرف شود و با مصلح
پنیر با گردو مصرف شود برای شام
دوغ کم مصرف شود با گل محمدی یا پودر گردو و کشمش
کره محلی گاوی به میزان خیلی کم
خامه و سرشیر گاوی به میزان کم
مصرف لبنیات به میزان کم در شبها و با مصلحات آنها مانند خرما، زعفران و زرد چوبه
نوشیدنیهای مناسب طبع #بلغم ( سرد و تر)
دمنوش های گرم، عرقیات گرم، شربت های با طبع گرم
شیره انگور و خرما، شربت عسل
غذاهای نامناسب طبع #بلغم( سرد و تر)
غذاهای با طبع سرد و تر مثل ماست، دوغ، آبدوغ، آبدوغ خیار، گوشت مرغ، گاو، ماهی برای طبع #بلغم مشکل زا هستند.
نوشیدنیهای نامناسب طبع #بلغم( سرد و تر)
آب سرد شامل: آب یخ، آب یخچال و آبسرد کن، آب معدنی و تمام آب های با درجه حرارت کمتر از دمای بدن برای طبع #بلغم مضر هستند.