سیرابی و شیر دان لذیذ خانگی
سرزمین آریایی : سیرابی گوسفند و گوساله ، جزئی از اعضای داخلی بدن حیوانات نامبرده است که در کشورهای بسیاری ، برای تغذیه استفاده میشود چون دارای ویتامین ها و املاح معدنی بیشماری است که به چند مورد آن اشاره میکنیم.
سیرابی گوسفند و گوساله، سرشار از ویتامین B است؛ و تقریباً در هر 92 گرم حدود 130 کالری وجود دارد.
مقدار آهن در سیرابی، تقریباً مشابه گوشت است؛ یعنی در هر 92 گرم آن حدود 5/19 میلیگرم آهن وجود دارد.
با طرز تهیه یک سیرابی و شیردان لذیذ خانگی آشنا شوید.
مواد لازم (برای 4 نفر):
سیرابی و شیردان پاک شده : ( یک دست ) یا به مقدار دلخواه
پیاز درشت : یک عدد
سیر : 5 حبه درشت
نمک ، فلفل ، زرد چوبه و دارچین : به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا سیرابی که کاملا پاک شده را بازم چکش کنین و اگه قسمت زائد و پرزی هنوز مونده بود با چاقو بکنین و بتراشین و در آخر خوب بشورینش سپس سیرابی قیچی قیچیش کنین (من آخر قیچی قیچی کردمش) را در داخل قابلمه بزارین و قابلمه را آب کنین تا خوب روی سیرابی رو بپوشونه و پیاز ، سیر و ادویه جات هم بهش اضافه کنین و شعله بسیار کم و ملایم بزارین بپزه (اگه آرام پز دارین با آرام پز بپزین راحت تره).
بعد از حدودا 10 تا 12 ساعت این غذا حاضره با لیموی تازه سروش کنین و لذت ببرین
سیرابی و شیردان پاک شده و شسته شده را در قابلمه گذاشته ( میتوانید ابتدا به قطعات کوچک با قیچی برش بزنید و یا پس از پختن برش بزنید) . در قابلمه تا جایی که روی سیرابی ها را بپوشاند آب ریخته و سیر و ادویه جات و پیاز ( بصورت کامل یا 4 قاچ به صورتی که جدا نشود) را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب بجوش آید و سپس حرارت را کم کنید و حدود 10 الی 12 ساعت زمان نیاز دارد تا کاملا بپزد. میتوانید از آرام پز و یا زودپز نیز استفاده کنید ولی به روشی که گفته شد ، مزه بهتری خواهد داشت.
در پایان با چند برگ نعناع و چند پر لیمو تزئین و سرو نمایید. نوش جان