سرزمین آریایی : شاید بارها طریقه پخت حلیم بادمجان با انواع حبوبات را دیده و یا شنیده باشید ولی با ذائقه شما سازگار نباشند و از طعم و یا رنگش رضایت نداشته باشید چون حلیم بادمجان پخته شده با عدس رنگ آن را تیره و یا پخته شده با سایر حبوبات مانند لوبیا خوش طعم نباشد ولی در این میان حلیم بادمجان با برنج تقریبا همه ذائقه ها را راضی میکند. در ادامه با روش پخت آشنا شوید.
مواد لازم
برنج: ۱ پیمانه
بادمجان: ۴-۵ عدد
گوشت قرمز: ۲۵۰-۳۰۰ گرم
کشک: ۱ پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
نعنا: به میزان لازم
نمک، فلفل، زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه
یک پیمانه برنج را با ۷ پیمانه آب بپزید و اجازه دهید تا آب آن کاملا تمام شود. در هنگام پخت به این نکته توجه داشته باشید زمانیکه برنج شروع به جوشیدن میکند به هیچ عنوان برنج را تا زمان پخت کامل هم نزنید. چراکه این عمل باعث خواهد شد برنج ته بگیرد و تا پایان پخت مجبور میشوید مرتب آن را هم بزنید. نکته دیگر این که، در صورت تمایل میتوانید عدس و یا لوبیا سفید را جایگزین برنج کنید. در این صورت رنگ حلیم متفاوت خواهد بود.
گوشت، پیاز و ادویهجات را به صورت جداگانه بپزید و در مرحله آخر نمک را اضافه کنید. بهتر آن است که گوشت کمی چرب باشد. برای این منظور گوشت گردن، سردست و یا راسته مناسب خواهد بود. در طبخ حلیم بادمجان میتوان از گوشت بوقلمون و مرغ هم بهره ببرید ولی گوشت گوسفند باعث کشدار شدن حلیم بادمجان میشود.
بادمجانها را پوست کنده، ورقه کنید و نمک بزنید تا تلخی آن گرفته شود و در هنگام پخت روغن کمتری نیاز داشته باشد. در این مرحله بادمجانها را سرخ کنید و به این نکته توجه داشته باشید که در هنگام سرخ کردن بادمجان بهتر است حرارت ملایم باشد، چراکه حرارت بالا موجب تغییر رنگ سریع آنها میشود، در صورتی که مغز بادمجان به طور کامل پخته نشده است. همچنین شما میتوانید برای سلامت بیشتر از سرخکردن بادمجان خودداری نمایید و در هنگام پخت برنج، آن را به برنج اضافه کنید. (چیزی که مسلم است این است که بادمجان سرخ شده به مراتب لذیذتر خواهد بود، ولی تا اندازهای باعث تغییر رنگ حلیم خواهد شد.)
در این مرحله کلیه مواد را با هم مخلوط کنید زعفران آب زده را هم بیفزایید و به خوبی بکوبید. برای این منظور میتوانید از گوشتکوب برقی و یا هر وسیله دیگری استفاده کرد. مهم رسیدن به نتیجه مطلوب یعنی مخلوط شدن مواد و کش آمدن حلیم است.
در این مرحله کشک را با مقداری آب مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و به حلیم اضافه کنید. حلیم را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. نکته قابل توجه این است که بعد از اضافهکردن کشک نباید حلیم زیاد بجوشد چراکه باعث تهگرفتن و ترششدن حلیم خواهد شد.
حلیم را با کشک، پیاز داغ، نعنا و گردو تزیین نمایید.