سرزمین آریایی : در ایام مختلف ، برخی از مناطق کشور عزیزمان ایران ، رسوم و غذاهای گوناگونی دارند که یکی از این رسوم پخت خشیل برای شب یلدا میباشد که یکی از غذاهای محلی آذری است.
مواد لازم برای تهیه خشیل آذربایجانی:
بلغور گندم: یک پیمانه
آرد گندم: ۶ قاشق غذاخوری
آب سرد: یک لیتر
شیر، عسل و کره: به مقدار دلخواه
طرز تهیه خشیل آذربایجانی:
ابتدا بلغور را چند ساعت قبل از شروع پخت و پز و تدارک شب یلدا با آب سرد خیس کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد و بعد که خوب پخت و آب آن کشیده شد، آن را به کناری بگذارید. سپس آرد را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و بعد آب و بلغور را به آن اضافه کنید. سپس خوب هم بزنید تا حسابی غلیظ شود. وقتی حسابی غلیظ شد، برای سرو آن را در ظرف گودی بریزید و شیر و عسل گرم را وسط آن خالی کنید. بعضیها کره آب شده هم روی این غذا میریزند و شما هم میتوانید امتحان کنید. چاشنی این غذا شیره انگور است و به غیر از شب یلدا معمولاً به عنوان صبحانه در روزهای سرد استفاده میشود.