سرزمین آریایی : غذاها و آداب و رسوم ویژه شب یلدا در شهرهای گوناگون متفاوت و هر شهری ، حداقل یک ویژگی خاص برای برگزاری این جشن باستانی دارد . در شیراز هم با پخت کلم پلو ،یکی از غذاهای مخصوص این شب ، به استقبال یلدا میروند.
مواد لازم برای کلم پلو شیرازی:
برنج: یک کیلو
کلم خرد شده: یک کیلو
سبزی (شوید، تره، ترخان، ریحان) خردشده: نیم کیلو
پیاز: ۲ عدد
روغن: به اندازه کافی
نمک و فلفل: به اندازه کافی
آبلیمو: به اندازه کافی
مواد لازم جهت کوفته ریزه:
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
آرد نخودچی: ۴ قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
روغن: به میزان کافی
نمک، فلفل و زرد چوبه: به میزان کافی
طرز تهیه کلم پلو شیرازی:
ابتدا برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس کنید، کلمها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ کنید و در هنگام سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه نمایید.
سبزی را پس از اینکه تمیز کردید شسته و خوب خردکنید. حال برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبه بجوشانید و آبکش کنید، سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط کرده و در قابلمه بریزید و دم کنید. برای تهیه کوفته ریزه نیز ابتدا پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده کنید.
آرد نخودچی، نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه کرده و خوب ورز دهید و آنها را به صورت کوفته ریزه درآورید و سرخ نمایید پیاز را هم خرد و تفت دهید. میتوانید کوفتهها را وسط پلو بگذارید تا همراه پلو دم بکشد. وقتی پلو دم کشید آن را در دیس کشیده و با پیاز سرخ شده تزئین کنید.
ناگفته نماند که میتوانید از کلم قمری یا کلم برگ استفاده کنید.