آیا میدانید آرامگاه حضرت یوسف (ع) در کجا واقع شده ؟
سرزمین آریایی : در قرآن از داستان یوسف با عنوان داستانی که به بهترین روش گفته شده، (احسن القصص) یاد شدهاست . قرآن در آیه ۷ سوره یوسف، قبل از شروع داستان یوسف، میفرماید:«به راستی که در سرگذشت یوسف و برادرانش برای پرسش کنندگان عبرتها است» و از این آیه به بعد داستان یوسف بیان میشود. یعنی اینکه در قرآن در داستان یوسف و برادرانش آیاتی الهی است که دلالت بر توحید خداوند میکند و این آیات دلالت میکند که خداوند ولی بندگان مخلص خود (مانند یوسف) است و عهده دار امور آنان است تا آنان را به آن کمالی که میخواهد برساند. و این آیات اشاره میکنند بر اینکه خداوند اسباب عالم را هر طوری که بخواهد میچیند و از به کار انداختن آن اسباب آن نتیجهای را که خودش میخواهد را میگیرد. در این آیات برادران یوسف به وی حسد ورزیده و به حسب ظاهر او را به سوی هلاکت سوق میدهند، ولی خداوند نتیجهای بر خلاف این ظاهر گرفت و یوسف را به وسیله همین اسباب زنده کرد و همان قصد سوء را وسیله ظهور و بروز کرامت و جمال ذات یوسف کرد و در هر راهی که او را بردند که بر حسب ظاهر منتهی به هلاکت یا مصیبت وی میشد، خداوند عیناً به وسیله همان راه او را به سر انجامی خیر و فضیلتی شریف منتهی نمود. یهودیان،مسیحیان و مسلمانان معتقد به پیامبری یوسف هستند.
بر پایه گزارشاتی که در منابع حدیثی و تاریخی آمده است؛ نخست تابوت حضرت یوسف(ع) در رود نیل قرار داده شد و آب رود که از روی قبر رد میشد، همه مردم از فیض و برکت وجود پاک حضرت یوسف(ع) بهره میبردند. تا زمان حضرت موسی(ع) که میخواست با بنی اسرائیل از مصر خارج شود. در این هنگام؛ حضرت موسی(ع) به دستور خداوند تابوت حضرت یوسف را به فلسطین و بنابر نقلهای دیگر به شام منتقل کرد.
البته در زمان قدیم، اصطلاح شام، شامل فلسطین نیز میشد، و مقصود از شام در این روایات، همان فلسطین است. اینک نیز آرامگاه حضرت یوسف در فلسطین وجود دارد.
اسلام