سرزمین آریایی : مطمئنا در دوران کودکی شما هم ، روزهایی بوده که جوجه ، مرغ و خروس ، کبوتر ، سگ ، اسب و ... در خانه و یا محیطی بزرگتر نگهداری و یا به سهولت به تماشای این حیوانات در طبیعت بپردازید . امروزه به علت فضاهای محدود و کمبود زمان کافی برای تماشای حیوانات و ... کودکان از این موهبت محروم هستند و به پدر و مادرها پیشنهاد میشود به فرزندشان فرصت نگهداری از یک حیوان خانگی مناسب را بدهند و او را با دنیای حیوانات آشناتر کنند. فواید این کار، فقط به شناخت محیط زندگیشان محدود نمیشود. روانشناسان میگویند بچههایی که حیوان خانگی دارند اجتماعیتر از بچههای دیگر هستند و حس مراقبت، فداکاری، حمایت و مسئولیت شناسی بیشتری دارند.
کودک با نگهداری از موجودی ضعیفتر از خود، فرصت پیدا میکند مهارتهای حمایتی خود را تقویت کند، روحیه مهربان تری پیدا کرده و مسئولیتپذیری و نظم را میآموزد. کودکی که از یک حیوان نگهداری میکند، چون باید به طور مرتب نیازهای حیوان را برآورده سازد، کم کم یاد میگیرد که نیازهای خودش را هم خودش تأمین کند. بموقع غذا بخورد، بموقع حمام کند و مرتب و منظم باشد. بنابراین، بچهها در کنار این مهارتها، استقلال را هم میآموزند.
از طرف دیگر، حتماً موافق هستید که سرگرم شدن کودک با یک حیوان بسیار بهتر از سرگرم شدن او با بازیهای رایانهای و پشت میز نشستن است. روانشناسان میگویند بچههای کوچکتر از ۱۰سال توانایی ذهنی و جسمی نگهداری از حیوانات خانگی را ندارند و باید در این کار به آنها کمک کرد. بنابراین شاید بد نباشد حیوانی خانگی مثل پرنده، لاک پشت یا حتی ماهیهای آکواریومی خریده و فرزندتان را با آنها مأنوس کنید.
اگر فضای زندگیتان اجازه نگهداری از حیوانات را نمیدهد، سعی کنید در فواصل منظم، فرزندتان را به باغ وحش ببرید، در خیابان و جاده هر جا حیوانی میبینید، بایستید و چند دقیقهای را با آنها سر کنید. حشرات را نکشید و با فرزندتان به زندگی آنها نگاه کنید. مورچهها، زنبورها، ملخها و پروانهها موجوداتی هستند که در زندگی شهری، به وفور دیده میشوند. با فرزندتان درباره سبک زندگی آنها مطالعه کرده و به جای کشتنشان، مراقبت از آنها و غذا دادن به آنها را یاد بگیرید. به گربهها و پرندگان غذا دهید و اگر حیوان مجروحی دیدید، بیتفاوت از کنار آن نگذرید. آن را درمان کرده یا برای درمان شدن به دامپزشکی معرفی کنید.
فراموش نکنید که مراقبت از یک حیوان، بالاتر از همه فوایدش به فرزندتان احساس رضایت، مفید بودن و اعتماد به نفس میدهد و تجربیات ارزشمندی برای او به همراه دارد که کودکان دیگر ممکن است از آنها بیبهره باشند.