سرزمین آریایی : پر حرفی بچه ها مقوله ای است که در بسیاری از موارد باعث کلافه شدن اولیا ، مربیان و ... میشود. لازم است بدانید که پر حرفی موجب تقویت هوش کودک شده و با این عمل افکار و احساساتش را نسبت به محیط و مسائل پیرامون خود مطرح کرده و همچنین مهارتهای کلامی او ارتقا می یابد و مهمتر از همه اعتماد به نفس بالایی پیدا میکند. موارد ذکر شده ، جزء نکات مثبت این عمل هستند و اگر به این سوالات و حرف های کودکان بی توجهی و یا گوش ندهیم ، در آینده با عواقب آن روبرو خواهیم شد.
موارد ذکر شده در ادامه این مطلب ، به شما کمک میکنند تا بهترین واکنش را در این مورد از خود نشان دهید و از اثرات مثبت آن بهره مند گردید.
۱. برای حرف زدن با کودک وقت بگذارید. گاهی وقتها حرف زدن کودکان به دلیل آن است که میخواهند توجه شما را جلب کنند. بنابراین ساعتی از روز را با او وقت بگذرانید، بازی کنید و درباره مسائل روزمره حرف بزنید.
۲. یک زمان مشخص درباره بحث کردن با کودک در نظر بگیرید و به آن اسمی بدهید. مثلاً ساعت گپ و گفت. یا ساعت مادر و دختری. اگر کودک شما عادت به پرسیدن سؤالات جورواجور دارد یا میخواهد مرتب درباره افکارش با شما صحبت کند، به او بگویید که مثلاً عصرها برای این کار وقت خوبی است. هر وقت چیزی یادش آمد که میخواست با شما در میان بگذارد، موضوع بحث را به شما بگوید، شما آن را یادداشت کنید و در ساعت گپ و گفتتان دربارهاش حرف بزنید.
۳. به او بیاموزید که گاهی به جای حرف زدن میتواند نقاشی کند، افکارش را در بازیهایش نمایش دهد و با گیاهان، عروسکها و شخصیتهای نقاشیاش صحبت کند.
۴. گاهی اوقات بچهها بلند بلند فکر میکنند. به او بگویید حرفهایی را که مخاطب خاصی ندارند، میتواند با خودش در اتاق خودش بگوید و وقتی به جمعبندی مشخصی رسید، نتیجه را با شما در میان بگذارد.
۵. زمینه مشغولیتهای فکری را برایش فراهم کنید. ورزشهای فکری مثل شطرنج، کتابخوانی و شرکت در برنامههای آموزشی کتابخانه یا کانون پرورش فکری، بازی با کیتهای آموزشی و… از پر حرفی کودک کم میکند.
۶. کاری کنید که انرژیاش تخلیه شود. کودک پرحرف، ذهنی درگیر و انرژی بسیاری دارد. کمک کنید تا این انرژی را در ورزش، تعامل با همسالان و بازیهای فیزیکی تخلیه کند.
زندگیایدال