سریال جیران

سریال خاتون

سریال نیسان آبی

جوکر

خسته ها بخوانند تا بدانند!

در تاریخ : 94.08.24

 

سرزمین آریایی : چرا همیشه احساس خستگی میکنید، حس کار کردن ندارید ، اعصابتان آرام نیست ، تمرکز ندارید و هزاران مورد مشابه! خستگی ، ناآرامی ، بیخوابی ، کم اشتهایی و ... همگی جزئی از علایم یک بیماری هستند که شاید تا به حال نامی از آن به گوشتان نخورده باشد. 

یک بیماری به نام «فیبرومیالژی»

این احساسات توهم نیست. واقعی است و یک بیماری است که نام دارد. این بیماری «فیبرومیالژی» است که با وجود نام طولانی اش، باید آن را آموخت و به نشانه های آن توجه کرد.
«فیبرومیالژی» Fibromyalgia بیماری درد عضلانی است که در همه بدن منتشر می شود. پزشکان از نشانه هایی که ما به آنها بدهیم به عنوان «سندروم فیبرومیالژی» نام می برند.

این بیماری عضلانی ممکن است از ورم مفاصل شروع شده باشد و چون ماهیچه ها را درگیر می کند و خستگی و افسردگی می آورد، فرد را در نهایت منزوی و فراری از جمع و انسان ها هم می کند.

گفته می شود که زنان 7 تا 9 برابر مردان مبتلا می گردند. در گزارشی که در نشریه پزشکی «هیومن هلس» منتشر شد، آمده است که دو تا هشت درصد جمعیت از این نشانه ها رنج می برند.

در آمریکا زنان ده برابر بیشتر از مردان به آن مبتلا می شوند چرا که این بیماری در موارد حاد ممکن است به اخراج از کار و کاهش درآمد هم در جامعه ای مانند آمریکا که شغل ها بسیار موقتی است، منجر شود چون خستگی فلج کننده ای دارد و فرد نمی تواند در یک شغل کوتاه که به او داده شده است، خود را به خوبی نشان دهد و مانند یک تنبل بیمار در زند صاحب کار به تصویر کشیده می شود.

تشخیص نهایی و قطعی وجود ندارد

در گزارش پزشکی محققان کانادایی آمده است که راه های دقیقی برای تشخیص نهایی و قطعی این بیماری وجود ندارد. رنتگن و سی تی اسکن کردن و ام آر آی چندان موثر نیست.

فشار بر 18 نقطه در بدن اگر درد ایجاد کند، امکان ابتلا به درد عضلانی را بیشتر می کند.این 18 نقطه در بدن را بیشتر شناخته اند. تنها نکته مثبت در بیماری «فیبرومیالژی» این است که خود عضله و ماهیچه از فرم و حالت درست و اولیه خود خارج نمی شود و تنها احساس درد در آن وجود دارد.

یکی از دلایل این بیماری از آنجا ناشی می شود که هورمون سروتونین که در بدن و مغز جاری می شود و به ما قرار و آرامش در روز می دهد و شب ها ما را در یک خواب هدایت می کند، فراری شده است. درمانی که برای این بیماری تجویز می شود، از یک ترکیب شیمیایی برای مهار جذب سروتونین برخوردار است.

استفاده از مواد تخدیرکننده یا شل کننده ماهیچه ها و درمان های ضدافسردگی و ضدتشنج هرچند ممکن است تا حدی موثر باشد اما چون فرد فر می کند که استفاده بیشتر از دارو یا تخدیرکننده ها حال بهتری به او می دهد، به کاربرد دوز بالاتر آن روی می آورد و بدین ترتیب خطر عوارض جانبی را بیشتر می کند.

در طب چینی از طب سوزنی برای کمک به این بیماران استفاده می کنند. اما ورزش و هیپنوتیزم توسط افراد حرفه ای و کایروپراکتیک (ماساژ و جا انداختن مفاصل و استخوان ها توسط افراد متخصص) موثر شناخته شده است.

جلوگیری از یک دوره مزمن و طولانی

قبل از هر چیز باید تلاش کرد که خواب منظم و کافی باشد. زیرا همانگونه که از دیرباز گفته اند خواب درمان بسیاری از دردهاست. بیماری «فیبرومیالژی» را باید جدی کرد تا از مبدل کردن یک دوره کوتاه ابتلا به آن به یک دوره مزمن و طولانی جلوگیری کرد.

آب درمانی، نه به مفهوم نوشیدن زیاده از حد مایعات و آب، بلکه به مفهوم فیزیوتراپی در آب گرم، و به ویژه آب های اماکنی مانند دریای نمک در اسرائیل و در ایران مانند چشمه های سرعین اردبیل در رفع این بیماری اثرات مثبت دارد.

تکنیک های آرامش بخش مانند مدیتیشن، یوگا، آرام کردن عضلات یا شیوه موسوم به «بیوفیدبک» و «تخیل هدایت شونده» اثرات مثبتی دارد.

 

ستارهصبح
بازگشت
 نظر دهید :
نام شما : *
ایمیل شما : *
نظر شما : *
پرسش :
حرم امام رضا (ع) ( امام هشتم ) در کدام شهر ایران قرار دارد ؟
پاسخ : *
پست های ویژه