دف زدن در عروسی و مراسم مذهبی جایز است یا نه
در تاریخ : 95.06.16
سرزمین آریایی : دَفّ، یکی از سازهای کوبهای در موسیقی ایرانی است که شامل حلقهای چوبی است که پوست نازکی بر آن کشیدهاند و با ضربههای انگشت مینوازند.
دفهایی هم بوده که بر چنبر آن زنگ تعبیه میکردند و مینواختند. زنگهای دف را جلاجل میگفتند. در دوره اسلامی به کسانی که دف یا دایره مینواختند جلاجلزن میگفتند.
در ایران کهن جلاجل وسیلهای بیضی شکل و بزرگ بود که زنگهایی بر آن میبستند و در جنگها به کار میبردند و ظاهراً صدای مهیبی داشته است.
ولی آیا این این دف و انواع آن از نظر شرعی مجاز است یا حرام! در ادامه نظر مراجع تقلید را در این رابطه بدانید.حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
دف زدن بستگى به چگونگى استفاده از آن دارد، که اگر به نحو لهوى و مضل عن سبیل الله (یعنى به سبب ویژگىهایى که دارد انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقى دور نموده و به سمت بىبندوبارى، بیهودگى و گناه سوق دهد.) زده شود، حرام است.
و در هر صورت بهکار بردن موسیقى در مناسبتهاى مذهبى شایسته مجالس اهل بیت (علیهم السلام) نیست هر چند از نوع حلال باشد و باید قداست و مقام اهل بیت(علیهم السلام) مراعات شود.
حضرت آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره):
وسیله مزبور از آلات موسیقى است و استعمال آن به وجه لهوى حرام است و نیز گوش دادن به موسیقى لهوى و خرید و فروش آلات آن جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
نواختن و گوش کردن به موسیقی که عرفاً مطرب باشد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
نواختن موسیقی لهوی جائز نیست و فرقی بین آلات و ادوات آن نیست.
دسته بندی : مطالب خواندنی » مذهبی
بازگشت