خوراکیهای مفید برای سرماخوردگی
در تاریخ : 95.09.24
سرزمین آریایی :سرما خوردگی از جمله بیماریهای شایع فصول سرد سال است که به سهولت و با رعایت نکردن نکات بهداشتی ، از فرد بیمار به افراد سالم منتقل می شود. برای پیشگیری از این بیماری ، میبایست نظافت را کاملا رعایت کنیم و اگر در محیط های عمومی قرار میگیریم ، نیاز به پوششهای تنفسی مناسب مانند ماسک و همچنین شستشوی مرتب دستها به علت تماس با ابزار عمومی و استفاده از لوازم شخصی مانند لیوان و ظروف غذای فردی و نظافت آنها داریم که از عمده ترین راه های انتقال ویروس های بیماری زا به افراد سالم میباشند. اگر دچار سرما خوردگی شدیم ، میتوانیم برای بهبود ، بجای استعمال انواع داروهای شیمیایی ، از داروهای گیاهی و انواع خوراکیهایی که به سیستم ایمنی بدن کمک میکنند تا هر چه بهتر و سریعتر در بهبود بیماری فعالیت کنند ، استفاده کنیم. پزشکان بر این عقیده هستند که در زمان ابتلا به سرماخوردگی ، بهتر است تا زمانیکه گرسنه نشده اید ، غذایی میل نکنید و هنگام گرسنگی ، از خوراکیها و غذاهایی که در بهبود سرماخوردگی مفید هستند استفاده نمایید.
در ادامه چند خوراکی که هنگام ابتلا به سرماخوردگی تاثیر بسزایی در بهبود آن دارند و عوارض داروهای شیمیایی را بر بدن نمی گذارند ، شرح داده ایم.
1-سیر :
سیر از سالیان دور به عنوان ماده غذایی که از سیستم ایمنی بدن محافظت می شود. در طول دوره های مختلف دیده شده که افرادی که سیر بیشتری مصرف می کردند کمتر مورد سرماخوردگی واقع می شوند. سیر شامل ترکیباتی نظیر آلیسین می باشد که از بدن در برابر ویروس سرماخوردگی محافظت می کند. همچنین سیر باعث کنترل علائم سرماخوردگی نظیر گرفتگی بینی و گلو می شود.
می توانید سیر را خام تکه تکه کرده و مصرف کنید یا می توانید آنرا به ماده غذایی خود اضافه کنید.
2-هویج :
هویج منبع بسیار غنی از بتا کارتن می باشد. بتا کارتن ماده ای است که به گلبول های سفید بدن در مبارزه با ویروس ها و باکتری ها کمک می کند. همچنین باعث محافظت پوست می شود همچنین پوست اولین راه مبارزه با ویروس ها می باشد.
در هنگام سرماخوردگی روزانه یک لیوان آب هویج و یا 2 عدد هویج میل کنید.
3-غلات کامل :
مصرف غلات کامل در هنگام سرماخوردگی بسیار پیشنهاد می شود غلاتی مانند جو دو سر یا برنج قهوه ای بسیار سودمند هستند. جو دو سر در خود دارای ماده ای به نام بتا گلوکان می باشد. این ماده باعث پیشگیری از آنفلوانزا و همچنین باعث تسریع درمان زخم ها می شود.
در هنگام سرماخوردگی روزانه حداقل یک بشقاب جو دو سر در هنگام صبحانه میل کنید.
4-غذاهای دریایی :
مصرف غذاهای دریایی به هیچ عنوان نباید فرامموش شود به خصوص در هنگام سرماخوردگی. ماهی ها منبع عظیمی از سلنیوم اند که به گلبول های سفید خون بسیار کمک می کنند. همچنین برخی ماهی ها دارای مقدار زیادی زینک می باشند. زینک برای عملکرد سلول های بدن بسیار پیشنهاد می شود. همچنین ماهی ها دارای اسید های چرب امگا 3 هستند که این اسید ها از دستگاه تنفسی در مقابل سرماخوردگی ها دفاع می کنند.
هفته ای 2 بار ماهی و غذای دریایی مصرف کنید.
5-انواع توت ها :
توت ها نه تنها طمع خوبی دارند بلکه غنی از ویتامین نیز هستند. توت ها از بدن در برابر بسیاری بیماری ها محافظت می کنند. توت ها دارای رنگ های مختلفی هستند همچنین دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند.
6-سوپ مرغ یا گوشت سایر پرندگان :
مایعات گرم مانند چای و سوپ بسیار مهم می باشد برای کسانی که دچار سرماخوردگی شده اند. سوپ مرغ به همراه سیر و پیاز یک غذای فوق العاده جادویی برای کسانی که دچار سرماخوردگی می شوند است.
7-عسل :
از عسل قرن هاست که برای درمان آنفلوانزا استفاده می شود. در یک تحقیق نشان داده شد که عسل یک درمان خانگی فوق العاده برای کودکانی است که دچار سرفه شده اند. افرادی که روزانه 2 الی 3 قاشق چایخوری عسل طبیعی میل می کردند کمتر از دیگران سرفه می کردند.
در صورتی که سرماخورده اید روزانه 2 الی 3 قاشق چایخوری عسل در هر وعده غذایی میل کنید.
در صورتی که سرماخورده اید روزانه 2 الی 3 قاشق چایخوری عسل در هر وعده غذایی میل کنید.
8-لیمو ترش تازه :
لیمو ترش یکی از محبوب ترین درمان های خانگی برای سرماخوردگی و آنفلوانزا می باشد. لیمو ترش مانند مرکبات دیگر حاوی مقدار زیادی ویتامین C می باشد. که از بدن شما در برابر آسیب های سلولی در هنگام بیماری ها جلوگیری می کند.
در هنگام سرماخوردگی آب داغ با آب لیمو ترش تازه به همراه یک قاشق غذاخوری عسل میل کنید.
جام طلایی
معرفی کسب و کار : اسامی فعالان قالیشویی در یاخچی آباد
دسته بندی : مطالب خواندنی » رژیم و تغذیه
بازگشت