سریال جیران

سریال خاتون

سریال نیسان آبی

جوکر

والدین کودکان کنجکاو بخوانند

در تاریخ : 94.10.07

والدین کودکان کنجکاو بخوانند

سرزمین آریایی : کودکان هنگامی که صحبت کردن را یاد میگیرند ، ابتدا از کلمات جزئی که گاها اشتباه تلفظ میکنند و سپس بصورت کامل و با استفاده از کلمات مشکل تر ، جملات و منظور خود را بیان میکنند. و از همان مراحل ابتدایی شروع حرف زدن ، تاسنین بالاتر ، تنها کلمه ای که شاید هزاران ده ها مرتبه در طول روز تکرار کنند ، کلمه << چرا >> است. همواره میخواهند دلیل کوچکترین مسایل و یا بزرگترین آنها را بدانند که ممکن است چندین مرتبه از والدین و ... بخواهند علت را بیان کنند. در این مرحله ، فقط پاسخ با شکیبایی بزرگترها ، میتواند هوش و کنجکاوی کودک را سرکوب نکند و در غیر این صورت ، باعث بروز مشکلات و مسایلی میشود که در آینده دور و نزدیک ، تاثیر آن را میبینید. در ادامه روشهایی بیان شده تا والدین بتوانند کنجکاوی و پرسش های کودک خود را با هوشیاری پاسخ داده و آن را کنترل نمایند.

۱. برای اینکه کنجکاوی کودک را تقویت کنید گاهی خودتان او را با سؤالات مواجه کنید. پدیده‌های اطرافش را برای او تشریح کنید (البته با زبانی که کودک قادر به فهم آن باشد) و بپرسید: فکر می‌کنی چرا این‌طوری است؟ سپس با هم جواب مناسبی برای این چرا پیدا کنید.

۲. بچه‌ها هر چه بزرگتر می‌شوند، سؤالاتشان هم بزرگتر می‌شود. وقتی کودک سؤالی می‌پرسد که جوابش را نمی‌دانید بگویید: بگذار با هم جست‌و‌جو کنیم و جوابش را پیدا کنیم. آن وقت به کتابخانه رفته یا سری به گوگل بزنید و جواب سؤالتان را پیدا کنید.

۳. پاسخ سؤالات کودک را با عمل و تجربه به او بدهید. با دادن فرصت تجربه به کودک، اولاً خلاقیت او بیشتر می‌شود و ثانیاً یادگیری کامل‌تر اتفاق می‌افتد و آن تجربه برای همیشه در ذهن کودک می‌ماند.

۴. درباره کنجکاوی‌های خطرناک کودک، مثل کنجکاوی درباره چاقو، کبریت و… همه هشدارهای لازم را به او بدهید و برایش به صورت عملی توضیح دهید که چرا خطرناک است. مثلاً با چاقو میوه‌ای را ببرید و به او نشان دهید که چاقو قدرت بریدن زیادی دارد و تیز است. بنابراین می‌تواند بدن او را هم به همین سادگی ببرد. همچنین به او بگویید بعد از رسیدن به سن خاصی می‌تواند به تنهایی از چاقو یا کبریت استفاده کند.

۵. برای تقویت کنجکاوی فرزندتان، اوقاتی را برای اکتشاف اختصاص دهید. به طبیعت بروید و جانوران و گیاهان و پدیده‌ها را ببینید و درباره آنها با هم حرف بزنید. به کتابخانه بروید و دایره‌المعارف‌ها را با هم ورق بزنید یا کتاب‌هایی با موضوع چرا و چگونه بخوانید. ۶. هیچ‌وقت کودک را از سؤال پرسیدن، منع نکنید. به کودک یاد بدهید که خودش هم در یافتن پاسخ سؤال‌هایش، مشارکت داشته باشد. وقتی پاسخ سؤالی را به کودک گفتید، بعد از مدتی، دوباره درباره آن با کودک صحبت کنید تا دریابید مطلب را درست متوجه شده یا نه. شاید لازم باشد یک بار دیگر به صورت دقیقتر درباره موضوع صحبت کنید.

دسته بندی : کودک و نوجوان » سلامت
بازگشت
 نظر دهید :
نام شما : *
ایمیل شما : *
نظر شما : *
پرسش :
حرم امام رضا (ع) ( امام هشتم ) در کدام شهر ایران قرار دارد ؟
پاسخ : *
پست های ویژه